SVETA PISMA ZA SENEGAL

Veliko Senegalcev še nima svojega Svetega pisma. Verjamemo, da jim bi Božja beseda prinesla veselje in upanje. Bi pri tem pomagali?

V veliki hvaležnosti za 15 let maratona smo v ekipi razmišljali, kako bi lahko vsaj delček tega veselja, ki ga vsako leto čutimo, podelili še drugim. Preko let smo spoznavali, kako Beseda dela, preobraža, daje moč. Ter kako hvaležni smo lahko, da jo imamo v svojem jeziku. Mnogo ljudi tega privilegija nima. Na primer ljudje v Senegalu.

V želji prinesti upanje tudi njim, smo se povezali s slovensko misijonarko sestro Zorico, ki svoj misijon opravlja v kraju Thies, v Senegalu.

Potrebe so velike. Pretežno muslimanska država (90%), revščina in peščene ulice, kopica otrok … 5% kristjanov. Ki v svoji manjšini želijo živeti živo vero. Bogoslovci, skavti, člani molitvenih občestev, mladi, sestre novinke… Vsi ti ljudje bi si želeli imeti Sveto pismo, pa ga nimajo. “Da bi lahko odrinili na globoko, prečiščevali vero in bili sol, bo vsako Sveto pismo zelo dobrodošlo. Ne bom pozabila, kako so bile naše novinke in postulantke vesele, da bodo prejele svoje Sveto pismo,” pravi sestra Zorica.

Za vsak vaš dar hvala. Izročili ga bomo sestri Zorici, ki bo za zbrano vsoto v Senegalu kupila Sveta pisma in jih podarila. Sestra Zorica že ima poimenski spisek ljudi. Omogočimo jim, da ga prejmejo.

Darujte preko mobilne banke!