BRANJE


Branje v Ljubljani

»Maratonsko« branje Svetega pisma bo potekalo od sobote, 27. januarja do sobote, 3. februarja 2018, 24 ur na dan v kapeli Antonovega doma na Viču.

Branje je razdeljeno na 2-urne termine, ki jih "pokrijejo" vnaprej dogovorjene skupine bralcev, vedno pa se jim lahko pridružijo tudi naključni posamezni bralci. Enega takšnih 2-urnih terminov lahko prevzame že skupina štirih bralcev.

Skupine vabimo, da se k branju prijavite že zdaj preko SEZNAMA BRANJA NA POVEZAVI (vpišete ime skupine ter ime in priimek kontaktne osebe; vnos se shrani avtomatsko ob pritisku tipke "enter". Kontaktno osebo prosimo, da svoje podatke zaradi narave osebnih podatkov pusti v tem obrazcu). Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko e-pošte [email protected] ali po telefonu 040/466-816. Naj še enkrat poudarimo, da za posamezne bralce prijave niso potrebne!

Nekaj navodil za bralce svetopisemskega maratona

Sveto pismo beremo počasi, naglas in razločno. Posamezni bralec prebere samo eno poglavje in potem sede, ter da mesto naslednjemu bralcu znotraj skupine oz. iz seznama, ki bere naslednje poglavje in tako naprej, dokler ne pridejo na vrsto vsi navzoči bralci in pride prvi bralec v skupini ponovno na vrsto. Ko spoštljivo pristopi k Svetemu pismu, vsak bralec napove, katero svetopisemsko knjigo in katero poglavje bo bral – reče na primer: »Pismo Rimljanom, 8. poglavje« (za orientacijo za nove poslušalce), vmesnih naslovov ne beremo!