PROGRAM

PROGRAM MARATONA

Poleg osrednjega branja Svetopisemski maraton ponuja tudi pester vzporedni program. Ob večerih boste lahko sodelovali in prisluhnili zanimivim gostom ter se z brati in sestrami povezali v skupni molitvi. Vzporedni dogodki bodo snemani in si jih boste lahko ogledali tudi naknadno.

sobota, 21. januarja 2023, 17:00

Pogovor z grkokatoliškim duhovnikom Ivanom Skalivskim iz Ukrajine

Antonov dom, Tržaška 85, 1000 Ljubljana

G. Ivan je župnik grko-katoliške župnije v Metliki. Študiral je na Poljskem, Hrvaškem in v Sloveniji. V duhovnika je bil posvečen leta 2021.
Po narodnosti je Ukrajinec in ga trenutne razmere v domovini izredno žalostijo, saj ima prijatelje tako doma kot tudi v Rusiji. Večkrat je že poudaril, da brez molitve in Gospodove podpore ne bi zdržal. V pogovoru, ki ga bo povezoval Matjaž Merljak, nam bo povedal, kako najde pogum, da vsak dan znova vstane in gre naprej.

sobota, 21. januarja 2023, 17:00

Otroški program

Antonov dom, Tržaška 85, 1000 Ljubljana

Igre, razgibavanje, pesmi, svetopisemska zgodba, kviz, ročna dela … Pester otroški program v času otvoritvene slovesnosti. Vabljeni deklice in dečki starosti 5 do 11 let. Delavnice bodo organizirane v živo, v Elizabetini dvorani (Antonov dom na Viču), pod vodstvom Društva vesela novica.

Društvo Vesela novica organizira otroške delavnice in tabore, ki so osnovani na krščanskih vrednotah. Društvo deluje od leta 1999 in si prizadeva za širjenje krščanskih in moralnih vrednot ter za osebnostno rast.

ponedeljek, 23. januarja 2023, 19:00

Znani nogometaš na poti z Gospodom

Zoom

Duhovno pričevanje legende slovenskega nogometa, Brazilca Marcosa Tavaresa, nekdanji kapetana Maribora in najboljšega strelca slovenske lige, ki je v svojo karieri zabil 210 golov. Imel je velike sanje. Zaradi zaupanja v Božjo pomoč je Gospod blagoslovil njegovo kariero in življenje.

Marcos Tavares je skupaj s svojo ženo, Leticio Tavares, tudi pastor mednarodne cerkve Jezus je Pot v Mariboru. Vabljeni k poslušanju tega poglobljenega in tudi zabavnega govornika.

Dogodek bo predvajan preko Zooma.

ponedeljek, 23. januarja 2023, 20:00

Taizejska molitev

Evangeličanska cerkev, Gosposvetska 9, 1000 Ljubljana

V svetu, polnem zmedenosti in iskanja samega sebe, je včasih težko slišati Boga. Čeprav nam On vedno govori, stežka dopustimo, da bi Njegove besede dosegle naša ušesa.  Hrup sveta pa povzroča, da ga le še težje slišimo.

Če si se prepoznal/a v zgornjem opisu, potem te res prisrčno vabimo na večer s prečudovitimi spevi, ki jo bo vodila skupina Dlan. Taizejska molitev prinaša notranji mir. Verjemi, da boš še globlje začutil Božjo ljubezen, po kateri vsi hrepenimo. V tišini, ki je tudi del taizejske molitve, Bog spregovori. Le dovoliti mu moraš. In ne boj se tišine. Bog te ljubi in nihče nima večje Ljubezni kot jo ima On.

Pridi in ne bo ti žal. Vzemi si čas zase. Prečudovito bo in obdano z Božjo ljubeznijo.

Molitev vodi skupina Dlan.

torek, 24. januarja 2023, 19:30

Večer sodobne slavilne glasbe

Glasbena šola Rakovnik, Rakovniška ulica 6, 1000 Ljubljana

Glasba je čudovit način, ki nam ga od nekdaj daje Bog sam, da z njo lahko stopimo v Njegovo prisotnost, ker kot pravi Psalm 22,4  Gospod prestoluje (prebiva) nad hvalnicami svojega ljudstva. In na drugem mestu »vstopajte z glasbo in citrami v njegove dvore.«

Če si želite Božje tolažbe, njegovega veselja in ozdravljenja, vabljeni na večer slavljenja in molitve.

Večer vodi Bend evangelijskih cerkva iz Ljubljane.

sreda, 25. januarja 2023, 18:00

Otroški program

Zoom
Zoom povezava

Igre, razgibavanje, pesmi, svetopisemska zgodba, kviz … Pester otroški program v času otvoritvene slovesnosti. Vabljeni deklice in dečki starosti 5 do 11 let. Delavnica bo organizirana preko zooma, pod vodstvom Društva vesela novica.

Društvo Vesela novica organizira otroške delavnice in tabore, ki so osnovani na krščanskih vrednotah. Društvo deluje od leta 1999 in si prizadeva za širjenje krščanskih in moralnih vrednot ter za osebnostno rast.

sreda, 25. januarja 2023, 19:00

Večer za vprašanja

Svetopisemska družba, Tržaška 118, 1000 Ljubljana, in preko Zooma

Sveto pismo je lahko zahtevna knjiga, ki ima mnogo težko razumljivih mest in različnih plasti pomena. Si se kdaj ustavil/a ob kakšnem vprašanju? Postavi ga! Sogovornika Janez in Matjaž se bosta odzvala in iskala odgovore. Svoje vprašanje lahko zastaviš preko spodnjega obrazca. Udeleženci dogodka bodo lahko vprašanja zastavili tudi v živo.

Pogovorni večer vodita Janez Jeromen, župnik v Velikem Gabru, in predsednik Svetopisemske družbe, Matjaž Črnivec, evangelijski kristjan, generalni tajnik Svetopisemske družbe. Skupaj prevajata svetopisemska besedila v projektu Življenje z Jezusom.

Postavi svoje vprašanje

Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
Fill out this field

četrtek, 26. januarja 2023, 18:00

Preizkušena

Župnijska dvorana Podutik, Podutiška cesta 130, Ljubljana

Stanka je mama 5 otrok, sedaj že odraslih, na katere je izredno ponosna. Vsi so že pri kruhu. A če zavrtimo film 15 let nazaj, slika ni bila nič kaj rožnata. Mož in oče jih je zapustil zaradi finančnih težav in pobegnil v tujino. Stanka je ostala sama, s kopico pubertetnikov, mnogimi položnicami in brez redne zaposlitve. Pot je bila težka, a Stanka je zaupala v Boga. Večkrat ji je zašepetal: Pogum! In ona je verjela.

Vabljeni na zaključno slovesnost, kje bomo prisluhnili pričevanju o globoki veri v Boga, ki pomaga tudi v najhujši stiski. Naša gostja bo ga. Stanka Kašnar.

PRETEKLI DOGODKI