MINI MARATONI

Božja beseda ima moč, da spreminja naša srca, jih ozdravlja, osvobaja, krepi, tolaži, razveseli. Gospod nas je poklical, da to veselo novico odrešenja delimo z vsemi, ki bodo vključeni v dogajanje mini maratona v cerkvah, skupnostih, župnijah, v družinah, pri verouku, v različnih ustanovah: bolnišnice, vrtci, šole, dijaški in študentski domovi, domovi za ostarele, redovne in druge skupnosti. To nas povezuje med seboj z vsemi kristjani in s tem z različnimi Cerkvami, ki pripravljajo mini maratone širom po Sloveniji.

Vsa gradiva so sedaj dostopna na spletni strani, zato boste v nadaljevanju našli spodbude za organizacijo različnih oblik mini maratonov  (gradiva so uporabna tudi pri mini maratonih v različnih drugih skupinah ali ustanovah). Spodbujamo vas, da lokalni maraton prijavite preko prijavnice. Tako omogočite še komu, da se vam pridruži, pa čeprav le na daljavo.

Bodimo podobni učencem, ki so dan za dnem so v templju in po hišah neutrudno učili in oznanjali evangelij o Kristusu Jezusu (Apd 5,42).

Mini maraton v župniji, cerkveni skupnosti

Vsako leto vse več župnij in cerkvenih skupnosti po Sloveniji pripravi skupno branje Božje besede. Nekateri se odločijo, da z branjem nadaljujejo še nekajkrat na leto, k čemur vas toplo spodbujamo. Svetopisemski maraton je čudovita priložnost, da se skupnost poveže in diha Božjo besedo.

Skupnosti ste razvile veliko različnih oblik mini maratonov. Vsem, ki mini maraton organizirate prvič ali bi radi spremenili obliko, želimo pomagati z dodatnimi gradivi, ki jih najdete na spletni strani.  V objavljenih gradivih boste našli še navodila za izvedbo župnijskega mini maratona kakor tudi kolikšna je dolžina posameznih knjig v Svetem pismu. Vabljeni, da prijavite mini maraton in Slovenijo povežete v mrežo 100-ih lokacij.

Mini maraton v družinskem krogu

Družine s predšolskimi in osnovnošolskimi otroki vabimo, da pripravite mini maraton kar doma. Otroci so zelo dojemljivi za Božjo besedo in zanimivih vprašanj gotovo ne bo manjkalo. Kako pripraviti branje za domačo mizo in katere odlomke izbrati, pa najdete v pripravljenih gradivih na spodnji povezavi.

Prosimo vas, da se prijavite na mini maraton, saj bomo vam lahko na ta način poslali tudi anketo, da izboljšujemo vsebine. Ne bomo na spletni strani pa objavili vašega mini družinskega maratona zaradi varstva osebnih podatkov.

Gradiva za mini maraton 2020:

Zakonski mini maraton

Lepo povabljena, da se nam letos pridružita preko iniciative »zakonski mini maraton« in sledita obljubi »Med vami bom hodil« (3 Mz). V ekipi smo prepričani, da bo Gospod po branju in poslušanju žive Besede nagovoril vajini srci.

Mini maraton v domovih za starejše

Ker nam trenutna situacija ne dovoljuje obiska na vaši lokaciji, vam ponujamo pomoč v obliki gradiv za organizacijo mini maratona v domu za starejše. Lahko se odločite za enodnevno ali večdnevno izvedbo glede na okoliščine. Sveto pismo prinaša upanje in tolažbo. Spodbujamo vas, da starejše razveselite z darilom Božje besede. Z veseljem smo vam na voljo za dodatno pomoč.

Mini maraton pri veroučni uri

Katehisti posredujete Božjo besedo otrokom pri verouku, ko jim pripovedujete o Jezusovem življenju. Zato vas res prisrčno vabimo, da eno uro verouka v mesecu, ko poteka Svetopisemski maraton, posvetite branju Božje besede. Imamo kar nekaj dobrih odzivov katehistinj, ki so že pripravile mini maraton pri verouku. Naj se Božja beseda dotakne tudi src otrok, ki so vam zaupani. Pripravili smo gradivo za izvedbo mini maratona tako v prvi kakor tudi v drugi in tretji triadi. Priporočamo se za vtise in slike.

Mini maraton v bolnišnicah

Trenutna situacija ne dovoljuje obiskov v bolnišnicah. Zato smo v sodelovanju z bolniškimi župnijami pripravili vabilo na poseben mini maraton v bolnišnični kapeli. Oglasite se tam in preberite poglavje ali dve. Božja beseda ima moč, da prenavlja in ozdravlja.

Prijavite mini maraton

  • Župnija, cerkev, družina, skupina ...
  • Samo ime kraja. Točen naslov boste vnesli v posebnem polju.
  • Vpišite točen naslov, kjer bo potekal maraton
  • Vpišite termin mini maratona.
  • Če imate vprašanja ali želite sporočiti kaj drugega, lahko to napišete tukaj.
  •  

V katerih župnijah in občestvih bomo brali?

Ljubljana
Župnija Trnovo
od 22.1.- 26.1.2022, vsak dan od 18.00-18.30

Kolezijska 1 Ljubljana

Meni