Glej, vse delam novo ~ skozi objektiv kamere

četrtek, 27. januarja 2022, 20:00
Gost: David Sipoš

Tako sta bila narejena nebo in zemlja in vsa njuna vojska. Sedmi dan je Bog dokončal delo, ki ga je naredil in počival je sedmi dan od vsega dela, ki ga je storil. In tedaj je David Sipoš posnel nov film.

Prisluhnili bomo Davidu Sipošu, ki s svojo ekipo po filmskem platnu pripoveduje zgodbe ljudi, po katerih nas Gospod nagovarja in vse dela novo.

Gost zaključne prireditve je David Sipoš, direktor in lastnik Studia Siposh, ki z nepogrešljivimi sodelavci dela v Ljubljani. Ob filmskem ustvarjanju je odkril vrsto zgodb, ki so bile do tedaj v Sloveniji večkrat zamolčane ali pozabljene. Njegov igrani filmski projekt »Kresnik: Ognjeno izročilo« je obudil stare slovenske legende in se v zgodovino zapisal kot prvi slovenski film predstavljen na platformi za množično financiranje Kickstarter. V zadnjih letih je režiral vrsto biografskih dokumentarnih filmov o pomembnih ljudeh iz zgodovine slovenske Cerkve. Sodeloval je na več mednarodnih filmskih festivalih tudi kot žirant, med drugim na Karlovy Vary International Film Festival 2018.

Prejšnji dogodek
Glej, vse delam novo ~ do nazga
Naslednji dogodek
Glej, vse delam novo ~ tudi v bolezni in trpljenju