Novice

Bi se rad priključil verigi bralcev po Zoomu?

Delite s prijatelji!

Vedno znova se v zadnjih mesecih navdušim nad ustvarjalnostjo ljudi kaj vse si zamislijo in speljejo preko Zooma. Ravno danes sem pogledala kako sta odrasli in mladinski pevski zbor prepevala pri bogoslužju v eni od župnij za božič. Posneli so se vsak osebno, potem pa so tehniki vse to povezali in nastalo je čudovito štiriglasno petje. Tudi naša maratonska ekipa je letos zelo ustvarjalna in tako pripravljamo neprekinjeno branje Svetega pisma preko programa Zoom, ki bo potekalo zadnji teden januarja.

To bo res dogodek edinstvene narave, saj bodo prvič lahko brale skupine bralcev iz vse Slovenije. Tako se bo sedemdnevno neprekinjeno branje dogajalo na vseh koncih naše prelepe domovine. Nič naj vas ne skrbi kako boste kos tej nalogi. Zadostuje, da se najdete štirje ali več bralcev, med katerimi  naj eden iz skupine pozna osnove programa Zoom ali prosi za pomoč koga od mlajše generacije v družini.

A ni čudovito biti del dolge verige bralcev, ki bodo »tekle« Svetopisemski maraton kakor zapiše prerok Izaija: »Kako ljubke so na gorah noge glasnika, ki oznanja mir, prinaša veselo novico, oznanja rešitev in pravi Sionu: ‘Tvoj Bog kraljuje!’« Iz 52,7. Tako bomo z našim prebiranjem Božje besede obogatili mnoge, saj je že samo branje Božje besede oznanilo vesele novice, evangelija. V tem času preizkušnje, v kateri smo se znašli vsi narodi, nas Gospod obiskuje na drugačne načine. Ljubezen vedno najde pot in tako se mnogo naših dejavnosti v teh dneh odvija prek spleta.

Vabimo vas, da se čimprej prijavite za branje. K branju vaše skupine povabite še koga, ki je morda v stiski ali osamljen ali težko prenaša ta zahteven čas. Božja beseda ima silno moč in vsi smo poklicani, da ji pomagamo priti do ljudi, ki hrepenijo po Bogu in odrešenju.

PRIJAVA NA BRANJE

Oznake: Novice
Oglej si video izjave znanih Slovencev zakaj berejo Sveto pismo
Pisma podpore Svetopisemskemu maratonu