Svetopisemski maraton – neprekinjeno branje Svetega pisma že 10. leto


bralkaKristjani vse Božje delovanje razumemo kot utelešenje njegove Besede – in ko ta postaja»dogodek« v našem času in prostoru, smo deležni Boga. Tak dogodek je tudi svetopisemski maraton – izmenično,nepretrgano branje Svetega pisma, 24 ur na dan. Tu ne gre za tekmovanje v hitrem branju Svetega pisma, pač pa je prebiranje Božje besede hkrati tudi molitev za bralca in poslušalce.

Beseda “maraton” nakazuje, da gre za vztrajanje, saj ob Božji besedi bedimo teden dni, podnevi in ponoči. “Vztrajajte v molitvi, bedite v njej in se zahvaljujte”. Kol 4,2

Svetopisemski maraton je bil v Sloveniji prvič pripravljen leta 2007 ob letu Svetega pisma, krog sodelujočih gibanj, skupnosti in cerkva pa se vsako leto širi. Ob celotedenskem branju Svetega pisma, ki poteka v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah od leta 2008, se zvrsti okoli tisoč bralcev, kar pomeni svojevrstno priložnost za druženje.

Leta 2012 smo v sodelovanju z lokalnimi koordinatorji pričeli pripravljati tudi številne t. im. “mini” svetopisemske maratone, ki v maratonskem tednu potekajo v krajih drugod po Sloveniji. V letu 2015 je bilo takšnih krajev, kjer potekajo mini svetopisemski maratoni, več kot 60.

 

book-1760998__340

Pridružite se letošnjemu Svetopisemskemu maratonu.

 

Oglejte si predstavitveni video, ki smo ga o Svetopisemskem maratonu pripravili leta 2009: