Uncategorized

Vabljeni na Svetopisemski maraton “NE BOJ SE SAMÓ VERUJ!”

Delite s prijatelji!

Od nedelje, 7. do nedelje 14. oktobra 2012  bo pri Sv. Jožefu v Ljubljani že peto leto zapored potekal Svetopisemski maraton. To je izmenično, nepretrgano branje Svetega pisma, ki traja teden dni, 24 ur na dan in je nenehna molitev, ki jo enodušno molimo kristjani iz različnih župnij, katoliških gibanj in tudi drugih cerkva.

Letos želimo s skupnim prebiranjem Božje besede spodbuditi premik od tradicionalne k osebni veri, zato nosi maraton naslov Ne boj se, samó veruj! Samo z vero, ki temelji na osebnem odnosu z Bogom, človek presega strahove, občutke negotovosti in zaživi v pravi svobodi. Takšna vera se pozna tudi v kristjanovem vsakdanjem življenju.

Spremljevalni dogodki Svetopisemskega maratona, ki se bodo odvijali v dvoranah duhovnega središča sv.Jožefa, vas bodo tudi letos navdušili s široko paleto razmišljanj o veri s strani priznanih predavateljev.
K branju Svetega pisma vabimo vsakogar: mlade, starejše, družine, verne, neverne, saj za »maratonsko« branje niso potrebne kakšne predhodne priprave ali posebna retorična znanja.
Svetopisemski maraton je spodbuda za pogostejše branje  Božje Besede, zato bomo takrat skupaj z nadškofom Stresom ljudi pozvali k sodelovanju v pobudi Berem Besedo, ki jo najdete na strani http://berem.svetopismo.si/.

Za več informacij o svetopisemskem maratonu priporočamo ogled predstavitvenega filma na naslednji povezavi:

http://www.youtube.com/watch?v=hkHqqKJFMb4
Utrinki z lanskega maratona so na voljo tule: http://www.youtube.com/watch?v=CVLcH-WcrhE

Prijave na branje ali rediteljstvo so že mogoče preko elektronske pošte [email protected]. V naslovu sporočila zapišite: “prijava za branje ali rediteljstvo”, v telesu sporočila pa zapišite kontaktne podatke in okviren termin, ki bi vam najbolj ustrezal (npr. dopoldne, popoldne, ponoči ali pa točno po urah).

Rediteljstvo: med Svetopisemskim maratonom bodo reditelji sprejemali bralce, jih informirali in po potrebi tudi sodelovali z branjem Svetega pisma. Reditelje bomo potrebovali podnevi in ponoči; predvidena sta po 2 reditelja za 4-urni termin.

Oznake: Uncategorized
Programska zloženka “NE BOJ SE SAMÓ VERUJ!”
Plakat “NE BOJ SE, SAMO VERUJ!”