MINI MARATON V SKUPNOSTI

Gradiva za pripravo mini maratona

Za vas smo pripravili nekaj gradiv, ki naj vam pomagajo pri izvedbi branja Božje besede, da bi duhovno okrepljeni hodili po svoji poti z Gospodom. Zaradi posebnih okoliščin, ki jih je povzročila epidemija, vas vabimo, da mini župnijski maraton pripravite preko programa Zoom ali se priključite vseslovenskemu neprekinjenemu branju po Zoomu.

Videi in druge vrste materialov

Svetopisemska družba Slovenije pripravlja podnapise za kratke animirane videe o Svetem pismu, ki so lahko odlična iztočnica za branje na mini svetopisemskih maratonih. Vse videe, ki že imajo slovenske podnapise, najdete na naslovu https://projekt.svetopismo.si/.

Če bi radi bralce na mini maratonu spodbudili, da bi po izkušnji župnijskega mini maratona nadaljevali z branjem Božje besede doma, lahko na Svetopisemski družbi naročite snopiče z Božjo besedo, kazalke 30 dni s Svetim pismom, knjižico V Začetku je bila beseda: zakaj in kako brati Sveto pismo, ki vam jih pošljemo po pošti (priporočamo se za prostovoljni dar). Lahko se tudi naročite na svetopisemske odlomke, ki vam jih pošiljamo po e-pošti. Bralce pa lahko tudi povabite, da si kupijo na spletu avdio posnetek celotne nove zaveze Prisluhni besedi, ki je zelo primerna, ko se vozimo v službo ali domov. Za vse, ki pa raje uporabijo možnosti na telefonu, predlagamo aplikacijo Sveto pismo Youversion, kjer najdete več kot 50 bralnih načrtov v slovenščini.

Ideja: Mini maraton lahko otvorite tudi z ogledom odgovorov na pogosta vprašanja o Svetem pismu.

Več informacij: [email protected]

Mini maraton pripravljamo prvič

Najprej se vam zahvaljujemo, da ste se odločili, da tudi v vaši župniji organizirate mini maraton branja Božje besede. Mini maratoni po župnijah potekajo v različnih oblikah vse od srede januarja do srede februarja. Tukaj je nekaj načinov kako pripravljajo mini maraton na raznih župnijah:

 1. znotraj določenih malih občestev kot so biblična, zakonska, mladinska skupina, župnijski svet…
 2. za vse župljane v cerkvi, župnijski kapeli ali v župnišču:
  – dvourno branje pred ali po sveti maši
  – po večerni maši 1h uro branja ves teden Svetopisemskega maratona
  – popoldansko ali večerno večurno branje: župnijske skupine se izmenjujejo
  – celodnevno branje
  – 24 urno branje
  – pri katehezi otrok
  – večerno branje v različnih zaselkih, kjer gosti sosede ena od družin

Vabimo vas, da se na mini maraton prijavite po spletni prijavnici in označite, če želite, da vam pošljemo plakat.

Če bo mini maraton v vaši župniji organiziral kdo od laikov, vas prosimo, da nam pošljete njegov kontakt. Prav tako lahko za več informacij pišete na naslov: [email protected] ali pokličete na gsm: 040 980 891.