NoviceSpremljevalni dogodki

Ob Nedelji Svetega pisma 2014

Delite s prijatelji!

Pred vrati je Nedelja Svetega pisma 2014, ki jo bomo pri Svetem Jožefu v Ljubljani začeli praznovati že v soboto, 25. januarja.

Obiskal nas bo misijonar Jože Andolšek, ki bo skupaj z domačinom iz Etiopije, Paulusom, predstavil dobrodelno pobudo za potrebe Etiopije pod geslom »Ljudje v Etiopiji dvigajo roke k Bogu« (Prim. Ps 68,32).

Branje Svetega pisma

Temu bo sledilo celonočno bdenje z branjem Svetega pisma, ki se bo zaključilo ob 7. uri zjutraj. Vabimo vas, da se za nočno branje, tako kot pri Svetopisemskem maratonu, prijavite preko naslednje povezave.

V Etiopiji berejo Sveto pismo

“Ljudje v Etiopiji dvigajo roke k Bogu” (Prim. Ps 68,32)

Predstavitev dobrodelne pobude ob nedelji Svetega pisma 2014

Prav ob branju Svetega pisma dobivajo kristjani v Etiopiji nadnaravno moč, ki jo daje le Bog! Hvala, ker jim s svojim darom omogočate srečevanje z Božjo Besedo.

 

Misijonarjevo povabilo:

Jože Andolšek v EtiopijiSem salezijanski duhovnik, Jože Andolšek, ki obiskujem Etiopijo z željo, da vsaj malo pripomorem njenim prebivalcem. Pred leti se je tam vame vtisnila izkušnja, ko sem videl otroka, ki je v materinem naročju zaradi lakote umiral. Takrat sem sklenil: »Če lahko rešim le eno življenje, potem moje življenje ne bo zaman.« Od takrat smo v Etiopiji uvedli program botrstva in organizirali obiske strokovnjakov s področja agrikulture in tropske medicine, da bi kar najbolj celostno pomagali tem ljudem.

Vendar pa je »življenje več kot jed in telo več kot obleka« (Lk 12,23). Čeprav je v Etiopiji povprečna življenjska doba le 45 let; skoraj pol manj kot pri nas, pa vendar verjetno večkrat kot mi zaslišijo glas iz Svetega pisma: »Ti si moj ljubljeni sin, ti si moja ljubljena hči.« Zato se znajo tudi resnično veseliti. Pri njih je nebo odprto.

In kje dobijo Etiopijci to veselje? Dobijo ga v Svetem pismu, ki ima pri tistih, ki si ga lahko privoščijo, še posebej častno mesto. Adaniči Čufare, animatorka, pove o izkušnji v svoji družini: »Zvečer, preden sonce zaide, se vsa družina zbere skupaj. Eden od bratov ali sester prebere zgodbo iz Nove zaveze, saj starši ne znajo brati. Posebej radi beremo zgodbe kot so: čudež v Kani, pomnožitev kruha, usmiljeni Samarijan, Lazar in bogataš, izgubljeni sin — te tudi večkrat pridejo na vrsto

Žal si mnogi kristjani Svetega pisma in druge biblične literature ne morejo privoščiti. Na nas se nenehno obračajo s prošnjo, da bi nekako prišli do Božje besede, mi pa zaradi pomanjkanja sredstev tej prošnji ponavadi ne moremo ugoditi. Zato vas v imenu Etiopijcev naprošam, da ob nedelji Svetega pisma darujete za Sveta pisma in drugo biblično literaturo, ki jo potrebujejo. Obenem vas vabim, da se pridružite kampanji »Berem Besedo« in tudi sami vzamete Sveto pismo s police v roke in ga začnete brati.

Jože Andolšek
in Svetopisemska družba Slovenije

 

»Bog ljubi veselega darovalca.« (2 Kor 9,7)

Z vsemi, ki se dogodka ne udeležite osebno, se lahko preko pobude “Podarjam in berem Besedo” povežemo še na druge načine:
– z branjem Svetega pisma v domačem krogu (http://berem.svetopismo.si/).
– z molitvijo za ljudi v Etiopiji in prinašalce Božje besede med njih.
– z darom za Sveta pisma in svetopisemsko literaturo na TRR: “SI56 0208 5001 0473 552”, s pripisom “Za Etiopijo” (SWIFT LJBASI2X).

Društvo Svetopisemska družba Slovenije
Ulica Janeza Pavla II. 13
1000 Ljubljana
Tel.: 01/430-62-40
GSM: 040/980-891
e-pošta: [email protected]
www.svetopismo.si
www.biblija.net

FOTO: Jože Andolšek in arhiv ZSD

Oznake: Novice, Spremljevalni dogodki
Podarjamo in beremo Besedo za Etiopijo
Svetopisemski maraton 2013 v Glasniku