MaratonMini maratoniSveto pismo

Pripravite mini maraton tudi v vašem kraju!

Delite s prijatelji!

Mini maraton dijaski dom MBBi želeli pripraviti neprekinjeno branje Svetega pisma in morebitne spremljevalne dogodke tudi v vašem kraju? Do petka, 26. septembra 2014 je še čas za prijavo “mini” maratonov po Sloveniji!

Tudi letos vas vabimo, da v svoji lokalni skupnosti, ki je od Ljubljane preveč oddaljena za sodelovanje na »glavnem« dogodku, v času trajanja Ljubljanskega svetopisemskega maratona “Učite se od mene” pripravite svoje »mini« maratone, ki lahko trajajo različno dolgo. Božjo besedo lahko berete neprekinjeno 24ur, preko noči, ali pa vse dni trajanja maratona – torej od 12. do 19. oktobra 2014 – po nekaj ur dnevno. Morda bi za začetek in “korajžo” brali le en večer do polnoči? Izbira je vaša.

Lansko leto je bilo takšnih dogodkov po vsej Sloveniji že 46! Če se jim boste letos pridružili tudi v vašem kraju, vam bomo z veseljem pomagali pri izvedbi z nasveti, izkušnjami in navodili.

Odzivi sodelujočih iz preteklih let kažejo, kako pomemben je lahko tak dogodek za duhovno obnovo in rast župnije oz. lokalne skupnosti.

  • Doživela sem lepoto in moč Božje besede, ki je odgovor na vprašanja v vsakodnevnem življenju.
  • Doživela sem zbranost pri branju, predvsem notranjo umirjenost in poglobitev.
  •  Bil sem prvič in mi je bilo zelo všeč. Bom poskusil priti vsak večer vsaj za urco.
  • Brala sem psalma 69 in 80 in oba sta bila kot, da sta namenjena zame.
  • Nisem si predstavljala, da občutiš tako veselje, ko javno bereš Božjo besedo.

Organizacija mini maratona je odlična priložnost za sodelovanje laikov, saj običajno ravno vi – seveda v sodelovanju z duhovnikom in nami – prevzamete organizacijo dogodka. V nekaterih krajih se je izkazalo, da je bil takšen mini maraton tudi povod za začetek sestajanja majhnega občestva, ki se redno srečuje ob Svetem pismu.

Vsi, ki želite sodelovati s pripravo »mini« maratona, se lahko prijavite do 26. septembra 2014 preko PRIJAVNICE.

Za vsa dodatna vprašanja se obrnite na nas preko e-naslova: [email protected] ali telefonske številke 040/432 475.

Nekaj več informacij in seznam krajev, ki so sodelovali lansko leto, je dostopen na naši spletni strani pod rubriko MINI SP MARATONI.

Oznake: Maraton, Mini maratoni, Sveto pismo
Med vami pa naj ne bo tako!
Svetopisemski maraton letos nosi naslov “Učite se od mene”