MaratonNovice

Svetopisemski maraton 2013 v znamenju ljubezni

Delite s prijatelji!

Na svetopisemskem maratonu bomo že šesto leto zapored teden dni vztrajali v neprekinjenem branju Svetega pisma.

ZakonciZaKristusa foto J.Strah 08

Z naslovom »Največja je ljubezen« želimo opozoriti na Božjo ljubezen, ki jo svet danes tako neizmerno potrebuje, vendar pa se vse prehitro zadovolji s cenenimi nadomestki. Želimo, da kar največ ljudi v polnosti doživi Ljubezen, ki je potrpežljiva, ki ni nevoščljiva, se ne ponaša in ne napihuje, ki ne išče svojega, se ne da razdražiti, ne misli hudega; najde ljubezen, ki vse prenaša in ki nikoli ne mine (prim. 1 Kor 13,4-8).
Le če bomo sami doživeli takšno ljubezen, jo bomo zmožni podeliti tudi drugim.

Kdaj bo Svetopisemski maraton potekal?

Svetopisemski maraton se bo odvijal v Marijini kapeli pri Svetem Jožefu v Ljubljani in bo trajal od nedelje, 6. oktobra do nedelje, 13. oktobra 2013.

Pričetek bo v nedeljo, 6. oktobra ob 20. uri, ko se bomo skupaj s predstavniki različnih krščanskih Cerkva zbrali na Taizéjski molitvi, zaključili pa ga bomo v nedeljo, 13. oktobra ob 17. uri v cerkvi sv. Jožefa.

Skupine si lahko že izberete termin branja

A) Branje v kapeli (“dežurstvo”)

Vabimo vas, da se skupine najmanj štirih bralcev (predstavniki župnij, gibanj, skupnosti, zakonskih, bibličnih ali drugih skupin) vpišete na seznam branja in »pokrijete« posamezen 2-urni termin (največ 2 skupini na termin!), ki je dostopen preko naslednje povezave. Pri prijavi navedite kontaktno osebo in telefonsko številko oz. mail. Če ne želite, da bi bilo vaše ime javno dostopno, lahko svojo prijavo pošljete na e-naslov: [email protected]

B) Javno branje na Prešernovem trgu

Od ponedeljka, 7. oktobra, pa vse do sobote, 12. oktobra, se bomo med 15. in 18. uro na Prešernovem trgu v Ljubljani srečevali vsi, ki si želimo, da se beseda Svetega pisma sliši tudi v urbanem okolju. Iščemo bralce, ker je nekaj popoldnevov še prostih. Javite se na [email protected]. Lepo vabljeni!

Vsak obiskovalec je dobrodošel

Seveda pa lahko pridete sami brez najave kadarkoli v tem tednu, se udeležite maratona kot poslušalec. Če pa vas zamika, se tam prisotnim moderatorjem javite, da bi želeli brati katero izmed naslednjih poglavij.

Poleg neprekinjenega branja pa bodo potekali še manjši vzporedni dogodki (več o njih še sledi).

Oznake: Maraton, Novice
Pripravite mini maraton tudi v vašem kraju
Blizu je svetopisemski maraton 2013