Novice

Svetovni svetopisemski maraton

Delite s prijatelji!

Od Svetopisemskega maratona v januarju, ko smo Božjo besedo prebirali preko spleta, je preteklo že dobre tri mesece, a Božja beseda ostaja živa in učinkovita. Verjamemo, da rojeva sad v vašem življenju.

Pred dvema mesecema smo dobili povabilo od Singapurske svetopisemske družbe na t. i. dogodek »Declare«. Povabili so nas, da bi sodelovali pri branju celotnega Svetega pisma. Razveselili smo se, da se ideja Svetopisemskega maratona širi. Očitno Sveti Duh v času epidemije izbira različne nove poti, da bi Božja beseda prišla do src ljudi.

Singapurcem smo sporočili, da že več let pripravljamo Svetopisemski maraton v Sloveniji, pri katerem sodelujejo bralci vseh generacij. Zaupali smo jim, da smo letos zaradi epidemije brali Sveto pismo po spletu. Tako so se na naše presenečenje prijavile tudi skupine iz tujine, ki so brale Božjo besedo v svojem jeziku. To jih je navdušilo, mi pa smo se v pripravljalni ekipi Svetopisemskega maratona navdušili, da se priključimo njihovemu branju. Singapurci so k branju celotnega Svetega pisma povabili različne svetopisemske družbe po svetu kakor tudi druge skupine s katerimi sodelujejo, tako da bo ta dogodek branja Božje besede imel svetovne razsežnosti. Sveto pismo bomo prebrali v pet ih dneh, in sicer od 13. – 19. maja 2021, vsak v svojem jeziku. Del te čudovite poti skozi Sveto pismo bo torej tudi v slovenščini, česar se zelo veselimo.

Vabimo vas, da se pridružite poslušanju Božje besede. Na facebook strani bomo objavili povezavo, preko katere boste lahko spremljali neprekinjeno branje. V slovenščini pa boste lahko branje spremljali v četrtek, 13. maja, od 22h-24h, ko bo ekipa Svetopisemskega maratona prebirala poglavja iz 3. Mojzesove knjige. Prenos bo preko facebooka na sledeči povezavi: facebook.com/DeclaretheWord

Veselimo se, da nas Gospod vztrajno obiskuje in nas vabi k poslušanju besede. Prav tako nas kliče, da to veselo novico delimo z bližnjimi in povabimo še koga, da ji odpre srce.

Oznake: Novice
Mednarodni svetopisemski maraton Singapurske biblične družbe
Svetopisemski maraton ruši meje in omejitve