delavniceKoncertpredstava

Utrinki sklepnih dogodkov maratona 2013

Delite s prijatelji!

Zadnji vikend Svetopisemskega maratona, 12. in 13. oktobra 2013, je bil pestro izpolnjen po vsej Sloveniji.

Srečanje voditeljev in ljubiteljev slavljenja

Fotografije osebe Skupina Svetnik – Google Chrome 12.10.2013 13332Popoldanske delavnice slavljenja so prinesle neizčrpno bogastvo vsebin in izkušenj s predavatelji in mentorji ter interaktivnimi udeleženci. Hkrati pa smo si tako udeleženci kot organizatorji zaželeli in že kar sklenili, da bomo s tovrstnimi srečanji nadaljevali v prihodnje.

Prisluhni nagovoru Matjaža Črnivca, generalnega tajnika Svetopisemske družbe Slovenije, na temo “Slavljenje in Božja beseda .

EKSKLUZIVNI VIDEO: Slavljenje s skupino Svetnik in
nagovor Matjaža Črnivca Slavljenje in Božja beseda.

Večer slavljenja

Lahko rečemo, da je bil sobotni dan vsebinski in številčni vrhunec maratonskega tedna, predvsem zaradi mladih in mladih po srcu, ki so zvečer napolnili cerkev svetega Jožefa. Za v prihodnje pa že iščemo primerno zvočen prostor za tak način molitve.

Pogled na večer slavljenja
Pogled na večer slavljenja v cerkvi svetega Jožefa v Ljubljani

Več foto utrinkov z delavnic in slavilnega večera si poglejte na Facebook strani.

Sklepna slovesnost in predstava Prerok

PREROK_915
Predstava Janka Krištofa, Prerok

Svetopisemski maraton 2013 smo sklenili v nedeljo zvečer v vzdušju nagovora dr. Bojana Doljaka in predstave Janka Krištofa, Prerok – ob izbranih svetopisemskih besedilih vélikih prerokov Stare zaveze, postavljenih v podobe današnje človeške družbe.

Za ogled fotografij sklepne slovesnosti in predstave Prerok v albumu na Facebook strani.

Letak za Potovanje v osrčje Svetega pisma
Letak za Potovanje v osrčje Svetega pisma

Beseda na pot

Udeleženci so ob izhodu prejeli še povabilo na vznemirljivo potovanje v osrčje Svetega pisma s “popotniškim vodnikom” Bistvenih sto, od koder izhaja že lani znan projekt iz zgibank Berem Besedo. Naročite si svoj izvod e-knjižice.

Mini maratoni

Zadnja dva dneva so potekali lokalni dogodki v 22. krajih, v celem tednu pa skoraj petdesetih krajih, ponekod tudi po več večerov. Poročila še sledijo.

Zahvala

V duhu praznovanja ob “oživljeni oživljajoči Besedi” velja hvaležnost Bogu, mreži prostovoljcev in vsem ljudem, ki ste in smo Svetopisemski maraton “vzeli za svojega” in se na ta način povezali v ljudstvo živega Boga.

Oznake: delavnice, Koncert, predstava
Svetopisemska tržnica
V nedeljo: Sklepna prireditev