Maraton

Vabimo vas na 4. Svetopisemski maraton,

Delite s prijatelji!

ki bo potekal od 2. do 9. oktobra 2011 v Duhovnem središču Sv. Jožefa v Ljubljani. Gre za izmenično, nepretrgano branje Svetega pisma, ki traja teden dni, 24 ur na dan in je ena sama nenehna molitev, ki jo enodušno molimo kristjani iz različnih župnij, katoliških gibanj in drugih cerkva.

Letošnje geslo Svetopisemskega maratona bo UPAŠ? UPAM!

Danes, ko kultura smrti pronica v vse sfere življenja, je trdno upanje iz vere tisto,ki lahko dviga in osmisli naše življenje.

»LE PRI BOGU SE UMIRI, MOJA DUŠA, KAJTI OD NJEGA JE MOJE UPANJE« ( Ps 62,6).

Vsi kristjani smo poklicani biti prinašalci luči upanja v življenja tistih, ki še iščejo Boga. Zato naj bo naš odgovor: »Tukaj sem, naj bom orodje Tvoje ljubezni!« Rdeča nit spremljevalnih dogodkov bo zato iskanje poti, kako utrditi svoje upanje in ga nato prinašati v svet, ki je daleč od resnice in zdihuje po novi evangelizaciji.

Povabljeni ste, da se aktivno vključite v dogajanje kot bralci ali poslušalci Božje besede, kot reditelji, pa tudi kot organizatorji ali udeleženci spremljevalnega dogodka.

Prijave na branje ali rediteljstvo so že mogoče preko elektronske pošte [email protected]. V naslovu sporočila zapišite: “prijava za branje ali rediteljstvo”, v telesu sporočila pa zapišite kontaktne podatke in okviren termin, ki bi vam najbolj ustrezal (npr. dopoldne, popoldne, ponoči ali pa točno po urah).

Rediteljstvo: med Svetopisemskim maratonom bodo reditelji sprejemali bralce in  jih informirali. Reditelje bomo potrebovali podnevi in ponoči; predvidena sta po 2 reditelja za 4-urni termin. V kolikor bo kdaj premalo bralcev bodo priskočili na pomoč tudi pri samem branju Svetega pisma.

Posebna vprašanja v vezi Svetopisemskega maratona lahko naslovite tudi na člane organizacijskega odbora glede na področje, ki ga pokrivajo :

Cerkve : Zmago Godina ( [email protected], GSM : 031/ 232 223 )

Gibanja : Janez Cerkovnik ( [email protected], GSM : 031/ 708 330 )

Koordinacija : Benjamin Siter ([email protected], GSM : 040/ 980 891 )

Branje & Rediteljstvo : Magda Jarc ( [email protected], GSM : 070/321-275 )

Spremljevalni dogodki : Karmen Kristan ( [email protected], GSM : 041 955 219 )

Tajništvo : Tanja Povšnar ( [email protected], GSM : 041 773 259 )

Župnije : Katarina Zupančič ( [email protected], GSM : 040 466 816 )

VABILO

Oznake: Maraton
UVODNA SLOVESNOST Svetopisemskega maratona – TAIZEJSKA MOLITEV
Zaključek Svetopisemskega maratona