Maraton

Zaključek Svetopisemskega maratona

Delite s prijatelji!

V soboto 9. oktobra se je s sklepno slovesnostjo na dvorišču Duhovnega središča sv. Jožefa v Ljubljani končal letošnji Svetopisemski maraton “ŽIva beseda”. Vsebinsko raznoliko in bogato slovesnost je s svojim navdušujočim nastopom obogatil študentski a capella gospel zbor Bee Geesus, ki deluje v okviru mladinskega programa Študenfuter pod pokroviteljstvom Krščanske adventistične cerkve.

V imenu organizacijskega odbora sta navzoče nagovorila Zmago Godina, predsednik Adventistične cerkve, in Janez Cerkovnik, predstavnik gibanj v Katoliški cerkvi, ki sta poudarila pomen in namen Svetopisemskega maratona, ter zbrane spodbudila k nadaljnjemu rednemu in vsakodnevnemu branju Božje besede. Karmen Kristan, predstavnica odraslih skavtov in prav tako članica ožjega organizacijskega odbora, je razglasila zmagovalce literarnega natečaja “Živa beseda”, ki so prebrali svoje prispevke in iz rok dr. Marjana Peklaja, predsednika Svetopisemske družbe Slovenije, prejeli nagrado za svojo ustvarjalnost.

Zbrani so prisluhnili pričevanjem igralke Milade Kalezić in patra Miha Drevenška, ki deluje v Zambiji. Medtem ko je prva spregovorila o pomenu in vlogi Svetega pisma v svojem življenju, je slednji svoje pričevanje namenil predvsem pomenu Svetega pisma v omenjeni afriški državi in se pri tem zahvalil Svetopisemski družbi Slovenije in njenim članom, ki so s svojimi prostovoljnimi prispevki omogočili tiskanje te knjige v jeziku bemba.

Posebno doživetje na zaključni slovesnosti pa je pomenil nastop dramskega igralca Gregorja Čušina, ki je premierno interpretiral dve Jezusovi priliki in s svojim nastopom navdušil vse navzoče.

Benjamin Siter, vodja organizacijskega odbora in pri Svetopisemski družbi Slovenije odgovoren za dobrodelno dejavnost, pa je vsem, ki so se tega lepega a hladnega oktoberskega popoldneva zbrali na slovesnosti, predstavil projekt Spodbujamo kulturo branja Svetega pisma in jih povabil k podpori v kateri lahko sodelujete tudi vi. Več o projektu izveste tukaj.

Zaključni slovesnosti je sledil še koncert sodobne duhovne glasbe na katerem sta nastopili skupini Svetnik in Stična band, med obema dogodkoma pa so se navzoči laho ogreli še ob toplem čaju in rogljičkih.

Avtor: AdventPress

Oznake: Maraton
Vabimo vas na 4. Svetopisemski maraton,
Sveto pismo v zakonu in družini