NoviceReportaža

Z Bogom v družini

Delite s prijatelji!

V nedeljo, 28. januarja 2018 je v Antonovem domu na Viču v okviru Svetopisemskega maratona potekal dogodek “Z Bogom v družini”, ki ga je organiziralo Slovensko biblično gibanje.

Glavni govornik, g. Krašovec, je dvorano popeljal skozi različne odlomke Svetega pisma, ki govorijo o družini, odnosih, razmerjih, težkih trenutkih (vojne, smrti,…). Dotaknila se me je misel, da je v družini zelo pomembno odpuščanje. Odpuščanje družinskemu članu, med družinami, med sosedi, med narodi,… ena izmed najtežjih stvari gledano na dolgi rok.

Ga. Nežič Glavica je konkretno na primeru svoje družine razložila, kako jih povezuje molitev in Sveto pismo. Danes družina potrebuje novih, inovativnih spodbud, da si vzame čas za molitev in prebiranje Svetega pisma. V družini s 3 otroki pogosto zmanjka časa, a domiselni otroci in starši najdejo način. V družini Nežič Glavica dajejo velik pomen večerni molitvi, s premičnim oltarčkom, ki je kot mala skrinjica s raznimi “pripomočki” hitro na voljo. Tudi ustaljene molitve preko obrazcev popestrijo tako, da je vsaka molitev namenjena nekomu osebno. Kmalu zmanjka “Zdravih Marij…” za vse namene, ki jih nosijo v srcu.

Oznake: Novice, Reportaža
Molitev v Svetem pismu | 30. 1. 2018
Utrinki z otvoritve Svetopisemskega maratona