NovicePremišljevanja

13. svetopisemskemu maratonu na pot

Delite s prijatelji!

Ljubi Bog, v tem tednu začenjamo 13. Svetopisemski maraton. Ti si začetek in konec, alfa in omega vsega.  Prosimo te, Oče, naj bo vseslovensko druženje ob branju in poslušanju Tvoje Besede priložnost, da nas povežeš v družino, nad katero bdiš z očetovsko ljubeznijo. Izročamo Ti vse bralce in poslušalce, varuj nas in blagoslavljaj. Naj nas ljubezen Tvojega edino rojenega Sina poveže v bratsko ljubezen sodelovanja in zavzemanja za dobro vseh, poveži nas v molitvi, ki jo v teh zahtevnih časih tako zelo potrebujemo. In naj bo Tvoj Sveti Duh nad nami.  Naj nam da modrosti in poguma, da bomo vedno znova znali in zmogli izbirati pravo pot, tisto, ki vodi v svetost in večno življenje.

Posebej Ti izročamo naše goste, naj njihova pričevanja in zgled v ljubezni do Božje Besede prebudijo naša srca. Izročamo ti tudi tehnični potek Svetopisemskega maratona, saj vseh prehodov na Zoomu verjetno nismo  predvideli, ampak Ti imaš vedno rešitev, zaupamo v Tvojo pomoč.

To, da letos ne beremo v kapeli Antonovega doma, ampak je vse preseljeno na splet,  smo prepoznali kot posebno milost, s katero želiš omogočiti, da neprekinjeno branje Božje Besede poveže vso Slovenijo, da bo Tvoja Beseda kot preja, s katero bomo skupaj tkali odejo Tvoje zaščite za naš narod in za ves svet. Naj nas pri tem spremlja Marijina materinska ljubezen.  Vodi nas, varuj nas in blagoslavljaj nas vse. In hodi med nami. Hvala Ti in slava. Amen.

Oznake: Novice, Premišljevanja
Navodila za bralce
Nagnite svoje uho in pridite k meni, poslušajte in bo živela vaša duša. (Iz, 55 3)