lokalnoMaratonSpremljevalni dogodki

Navdušujoči odzivi lanskih bralcev

Delite s prijatelji!

Odzivi iz mini maratonov:

430446_476319572389592_897034392_n

Slivnica pri MB:
· Odzivi so bili enkratni. Kar precej bralcev mi je povedalo, da so doživeli enkratno doživetje, ki ga je z besedami težko opisati. Vsem skupno je bilo, da bi naslednje leto zopet ponovili. Nekateri so prvič brali na glas pred drugimi Sveto pismo in ugotovili, da se pri branju sploh ne zavedaš kako te posrka vase. Naenkrat več ne veš koliko časa je med tem že preteklo in dogajalo se nam je tudi (vključno z menoj), da je preteklo že tudi več kot 30 ali 45 minut, da smo brali brez menjave.

Kočevje:
· Svetopisemski maraton, povsod, kjer se bere, ne velja samo pri nas, prinaša v naša življenja posebne milosti in duhovno bogastvo v posameznika, ki ga bodisi bere ali posluša. Vpliva tudi na življenje v okolju. G. župnik mi je napisal, da je vesel, da se je MSM tako lepo »prijel«. Bogu hvala in vam, ki ste orali ledino in sedaj sejete na rodovitna tla.

Spodnja Polskava:
· Zanimiv je bil odziv gospoda, ki se nima za kristjana in ga je pot na pol naključno prinesla v cerkev. Bil je zelo dejaven poslušalec, brati pa ni želel. Je pa o tem še isti dan napisal zelo lepo pesem in čez nekaj dni že spraševal, če in kdaj bo spet kaj podobnega.

Ilirska Bistrica:
· Pri nas smo MSM imeli prvič. Nekateri so bili tako zelo navdušeni, da so se po izteku našega MSM udeležili branja tudi pri sv. Jožefu v Ljubljani.

Dolnji Logatec:
· Pri izhodu iz cerkve je bila za bralce in poslušalce na voljo knjiga vtisov, vanjo so se vpisali naslednja pričevanja:
Pričevanja odraslih:

– Izredno, nebesom podobno doživetje!
– Zahvaljujem se ti, moj ljubi Gospod za to veliko milost, katero si mi podaril ob branju tvoje žive besede, za tvojo prisotnost in tvojega Duha.
– Poslušati Božjo besedo je večje razodetje od branja besede. Naj se še ponovi.
– Kako te Sveto pismo nagovori in kako iz Svetega pisma razbereš in čutiš utrip današnjega življenja! Hvala ti dobri Bog za to uro branja Svetega pisma. V tvojo slavo!
– Božja beseda je neusahljivi vir žive vode. Pijmo jo!
– V zgodnjem jutru poživljajoče …
– Brali smo (naša skupina) o Pavlovem prijetju – kako so ga skušali obdolžiti, kako so si Postavo prilagajali – tako kot mi danes: naša sodišča hočejo obsoditi nekatere, ki niso krivi, so pa moteči. Molimo za našo domovino! Sveto pismo je neverjetno aktualno tudi danes
– Gospod Bog nas je poklical, da bi poslušali in oznanjali Božjo besedo. Hvala Bogu in vam, ki ste se odzvali na ta klic.
– Pred službo in po službi sem si vzela nekaj časa, bilo je pomirjujoče in navdihnjeno po božjem. Blagoslov vsem bralcem in organizatorju.
– Tudi otroci znajo stopiti skupaj in se darovati – brali so za njihovega sošolca. Bilo mi je toplo pri srcu.
– Gospod hvala, ker sem lahko oznanjala tvojo besedo in še večja hvala za to, da si uporabil moja usta za tvoje svete besede.

· Otroci pa so zapisali takole:

– Bil je dober občutek in zelo mi je bilo všeč.
– Zelo je bilo lepo, ko smo brali Sveto pismo.
– Jaz imam rada Boga in vem, da me ima on tudi rad. Ko smo brali Sveto pismo, je bilo super.
– Zelo sem vesela, da sem lahko tudi jaz sodelovala pri Svetopisemskem maratonu. Bilo je super.
– To sem počela prvič in ker mi je bilo všeč, bom naslednje leto (če bo) to ponovila. Tako zbrano me ni še nihče poslušal.
– Bilo mi je všeč. To je bil izziv zame.

Črnomelj:
· Po pripovedovanju g. župnika še sedaj prihajajo ljudje, ki se jih je božja beseda dotaknila.
· Rim 1,26 -32: Tu se vidi podobnost današnjega časa, vse nemorale, ki je prisotna v današnji družbi. Na to je opozorilo več udeležencev.
· Opazili smo, da je Gospod ob različnem času pripeljal brate in sestre, ki so potrebovali ravno tiste besede, ki so se nanašale nanje in na njihovo sedanjo situacijo. Npr. ko se ja bralo o vdovah so prišle vdove; ko je bil na vrsti odlomek o čistosti, ga je bralo mlado dekle. Nekateri so si ob branju božje besede vse, kar so slišali, predstavljali kot v filmu (takšnih odzivov smo slišali več tudi od drugod op. B.S.). Spet druge je zadela beseda, ki so jo sicer že večkrat slišali pa je ni vžgala.
· Ganljivo je bilo poslušati najmlajše udeležence – ministrante, ki so prvi kot skupina začeli brati.

Bakovci pri MS:
· Poseben izziv branja Svetega pisma je bil v nočnih urah.«; »Zanimiva izkušnja.«; »Kako je to mogoče, ali kakšno naključje, da te je tisto poglavje, ki si ga bral na glas pri ambonu nagovarjalo tisti trenutek, pa nisi vedel vnaprej, katero poglavje boš bral.

DSC02075Odzivi bralcev v Ljubljani:

· Bil sem prvič in mi je bilo zelo všeč. Bom poskusil priti vsak večer vsaj za urco.
· Super vzdušje
· Brala sem psalma 69 in 80 in oba sta bila kot, da sta namenjena zame.
· Nisem si predstavljala, da občutiš tako veselje, ko javno bereš Božjo besedo.
· Po prvi udeležbi lani, se preprosto nisem mogla upreti glasu »Pojdi«. Kapela, vzdušje, milost, tišina, vse… Prijetno, toplo vzdušje in spoznanje o neprestanem Božjem nagovoru človeka…
· Dobra organizacija, dobri bralci, na katere vpliva Sveti Duh. Podpiram javno branje Svetega pisma, ker lahko zelo nagovori mimoidoče. Ob prebiranju Svetega pisma se umirim in takrat začutim Božjo bližino. Bog mi po njegovih besedah odgovarja na moja vprašanja.
· Bom še sodelovala kot bralka.
· Rada sodelujem, ker me vedno znova spodbudi, da vzamem v roke Sveto pismo. Prebiram ga tudi svojim vnukom.
· Doživela sem zbranost pri branju, predvsem notranjo umirjenost in poglobitev.
· V prejšnjih letih, ko sem bil reditelj; je bil pogovor z bralci zelo lepo doživetje.
· SP maraton bi bil lahko večkrat letno.
· Doživela sem lepoto in moč Božje besede, ki ti je odgovor na vprašanja v vsakodnevnem življenju.

Pridite in poglejte tudi vi!

Oznake: lokalno, Maraton, Spremljevalni dogodki
Blizu je svetopisemski maraton 2013
Zaključek in nadaljevanje na drug način