MaratonNoviceReportaža

Prvi mini maraton v Zgornjem Tuhinju

Delite s prijatelji!

Tokrat smo se tudi v župniji Zgornji Tuhinj ojunačili in se odločili pripraviti mini svetopisemski maraton.

Navadno je težje koga prepričati, da bi se udeležil svetopisemskega maratona v Ljubljani, pa smo si rekli, da ga pripeljemo kar med ljudi v domači kraj.

Odločili smo se, da se bo branje začelo po večerni sobotni maši ob 20.00 ter potekalo vse do jutranje nedeljske maše do 6.45. V tem času smo razporedili čas na 15-minutne intervale in povabili župljane k sodelovanju. Tokrat smo začeli z branjem evangelijev ter nato nadaljujevali s pismi.

Odziv je bil za prvo leto nad pričakovanji. Tekom noči se je zvrstilo 31 bralcev, za krajši ali daljši čas pa je bilo prisotnih še 38 drugih posameznikov. Bralci so zastopali kar tri župnije, česar smo bili še posebej veseli, saj so prostovoljci tako pokazali, da Božja beseda ne pozna meja. Predvsem smo veseli, ker so se tako lepo razporedile tako starostne skupine kot zastopanost po spolu. Odzivi sodelujočih so bili izjemno pozitivni, saj so bili presenečeni nad tem, kako ganljiv je bil dogodek, kako jih je Sveto pismo nagovorilo in kako hitro jim je tekel čas ob poslušanju drugih bralcev. V večini smo prejeli izjemno pozitivne odzive tudi glede časa branja – saj so si ponoči lažje vzeli čas in se umirili.

Začetni uspeh nam je dal zagon tudi za prihodnje leto, saj je interes sedaj še večji, tudi pri tistih, ki so letos še nekoliko oklevali in se dogodku niso pridružili.

Oznake: Maraton, Novice, Reportaža
Svetopisemski maraton 2021 v medijih
Mini maratoni DKPS