Uncategorized

V ljubezni ni strahu – razmislek o letošnji temi

Delite s prijatelji!

Sp.M_2010_J.S.07V ljubezni ni strahu – razmislek o temi letošnjega svetopisemskega maratona

“Bojim se stopiti pred njega.” Kadar izrečemo ta stavek, s tistim “njega” morda mislimo na šefa, sodnika, morda celo očeta, moža … in Boga?

Strah – še posebej strah pred osebo – ne izvira le iz misli, da smo nekaj storili narobe in se zato bojimo posledic. Strah je povezan tudi z (ne)poznavanjem druge osebe. Kaj bo rekel? Kaj mi bo storil? Ob letošnjem Svetopisemskem maratonu se želimo poglobiti v sporočilo Svetega pisma, ki vedno znova poudarja, da strah pred Bogom izginja toliko bolj, kolikor bolj ga spoznavamo. S spoznanjem Boga na mesto strahu prihaja zaupnost oziroma gotovost, da nas nebeški Oče sprejema, saj je vendar poslal Jezusa, da odvzame našo krivdo. Zaradi tega nas ni strah stopiti pred Stvarnika, Sodnika, Boga. Tako nas spodbuja tudi apostol Janez, ko piše: “Mi smo spoznali ljubezen, ki jo ima Bog do nas, in verujemo vanjo. Bog je ljubezen, in tisti, ki ostaja v ljubezni, ostaja v Bogu in Bog ostaja v njem. Ljubezen med nami je postala popolna v tem tako, da imamo zaupnost na dan sodbe, kajti kakor biva On, tako bivamo tudi mi na tem svetu. V ljubezni ni strahu, temveč popolna ljubezen prežene strah.” (1 Jn 4,16-19)

Pridružite se letošnjemu Svetopisemskemu maratonu, kjer želimo z neprekinjenim branjem Svetega pisma spoznavati Boga, opozoriti na njegovo ljubezen, ki nam jo je izkazal s tem, da je poslal svojega Sina Jezusa, da bi živeli po njem. Takšna Božja ljubezen in njeno sprejetje nam dajeta gotovost v času sodbe. V gotovosti stopimo pred Boga, saj v Božji ljubezni tudi v teh negotovih času ni strahu.

Peter Novak, član organizacijske ekipe Svetopisemskega maratona

Oznake: Uncategorized
Pridružite se nam pri promocijskem teku!
SVETOPISEMSKE URICE ZA OTROKE