Uncategorized

Leta nič, en dan potem

Delite s prijatelji!

V sredo, 14.10., je v Ksaverijevi dvorani pri sv. Jožefu na Poljanah z gledališko predstavo »Leta nič, en dan potem« nastopilo Ljubiteljsko gledališče Teharje-Celje. Predstava je bila eden izmed petih spremljevalnih dogodkov letošnjega Svetopisemskega maratona.IMG_0356

Ljubiteljsko gledališče Teharje-Celje deluje od leta 1993. V tem času je imelo več kot petsto nastopov po raznih krajih Slovenije in pri zamejskih Slovencih v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem.

Besedilo predstave, ki so nam jo zaigrali, je umetniškemu vodji gledališča, g. Petru Simonitiju, predal pisatelj in Prešernov nagrajenec, g. Zorko Simčič. Skupina z njo nastopa že vse od leta 1999.

IMG_0360Zgodba se odvija v domu mladih zakoncev, Debore in Lameha. Njun odnos je zaznamovan z nesoglasji glede sprejetja novega življenja. V hišo, prežeto s strahom in tesnobo, za kratek čas pride sveta družina, ki zakoncema prinese notranji mir, blagoslov ter moč, za soočenje s strahovi, povezanimi s prihodom otroka.

Predstava je bila zares doživeto odigrana in je vse navzoče močno ganila. Predstava na svetopisemskem maratonu, ki nosi naslov V ljubezni ni strahu nas je spomnila, da je tudi danes vse preveč mater in očetov, ki se ne morejo odločiti za sprejem novega življenja. Naj On, ki je Ljubezen, pomaga vsem staršem v stiski prebroditi strah, ki jih obdaja.

Oglejte si tudi intervju s člani gledališke skupine po predstavi:

Oznake: Uncategorized
V nedeljo, 18. 10. ob 17h vabljeni na zaključek Svetopisemskega maratona
Ljubezen brez strahu sad Božjega usmiljenja